Facebook Instagram Twitter YouTube

Petita & Gran Vivienne Westwood (EDICIÓN EN CATALÁN)

María Isabel Sánchez Vegara · Laura Callaghan  

Colección: Petita & Gran  
Traducción: Laia Vidal Serrano
Encuadernación: Tapa dura
ISBN: 97884-90656112
Páginas: 32

Precio: 16€

Ebook


Vivienne Westwood és una de les dissenyadores de moda més famoses i provocadores del món. Va néixer al nord d'Anglaterra, en una família modesta a on els seus avantpassats s'havien dedicat a la fabricació de sabates. Malgrat aquests antecedents, no hi havia indicis que Vivienne es convertiria en una icona de la moda. Quan tenia disset anys, la seva família es va mudar a Harrow, als afores de Londres. Allà va treballar en una fàbrica local i es va formar per ser mestra. També dissenyava joies que venia en un petit lloc del mercat londinenc de Portobello. La seva vida va canviar quan va conèixer a Malcolm McLaren i va entrar sobtadament en el món de l'art, la política i la llibertat. Junts van obrir una botiga de roba al número 430 de King Road. Vivienne va començar a dissenyar roba diferent, com samarretes estampades amb frases impactants, trencava les teles i feia servir objectes quotidians, com agulles o cadenes, per decorar la roba. Va crear un nou estil basat en l'inconformisme. En la dècada de 1970 la seva botiga es va convertir en un referent per al moviment punk i va vestir les bandes de punk més famoses de l'època. Amb el temps va establir la seva pròpia identitat com a dissenyadora de moda. Va crear un imperi de la moda, amb peces clau que van revolucionar els estils i teixits tradicionals, com el tartan, el tweed, la crinolina, les cotilles i les peces de punt.

Vivienne també és una activista del canvi climàtic. El seu lema és «Compra menys, tria bé i fes que duri». En 2006 va ser nomenada Comendadora de l'Ordre de l'Imperi Britànic i des d'aleshores se la coneix com la «gran dama de l'costura anglesa». Actualment dissenya roba perquè la gent se senti «gran i forta», sigui qui sigui.

Otros títulos del autor

Pequeña & Grande Vivienne Westwood

María Isabel Sánchez Vegara · Laura Callaghan

Pequeña & Grande Mary Shelley

María Isabel Sánchez Vegara · Yelena Bryksenkova

Petita & Gran Mary Shelley (EDICIÓN EN CATALÁN)

María Isabel Sánchez Vegara · Yelena Bryksenkova

Pequeño & Grande Rudolf Nuréiev

María Isabel Sánchez Vegara · Eleonora Arosio

Petit & Gran Rudolf Nuréiev (EDICIÓN EN CATALÁN)

María Isabel Sánchez Vegara · Eleonora Arosio

Pequeña & Grande Rosa Parks

María Isabel Sánchez Vegara · Marta Antelo

Petita & Gran Rosa Parks (EDICIÓN EN CATALÁN)

María Isabel Sánchez Vegara · Marta Antelo

Petit & Gran Federico García Lorca (EDICIÓN EN CATALÁN)

María Isabel Sánchez Vegara · Alfonso Casas

© Alba Editorial, s.l.u. · Editorial Prensa Ibérica · Baixada de St. Miquel, 1, bajos · 08002 Barcelona · Tel.: 93 415 29 29 · Fax: 93 415 74 93
Aviso legal · Política de Privacidad | Protección de datos · Política de Cookies