El guió. Story

Substància, estructura, estil i els principis de l'escriptura de guions

Robert McKee

Traducción: Eulàlia Farré i MaduellEncuadernación: Rústica


Formato: 14x21


Páginas: 552


ISBN: 978-84-8428-717-9 Categorías: ,

«Robert McKee m’ha ajudat molt. Tot escriptor, actor, productor i director hauria de llegir-lo.» (Kirk Douglas)

14,00

Descripción

Partint de conceptes bàsics (què és una escena?, què és una seqüència?, com aconseguir el clímax d’un acte?, com aconseguir el clímax d’una pel.lícula?) McKee mostra el misteri de les estructures, explica les característiques de cada gènere, defineix la importància de l’ambientació, la diferència entre la caracterització i la realitat d’un personatge, en resum, tot allò que fa que un guió destaqui per damunt dels altres.
Il.lustrant-se amb mostres de guions clàssics (Casablanca, Chinatown, etc.), McKee analitza com està construïda cada escena per tal que funcioni i, el que és més important, per què funciona.

Per la seva profunda comprensió dels mecanismes que mouen les històries i el seu original mètode d’enfocar la redacció de guions, El guió. Story constitueix una eina imprescindible per a tot aquell qui vulgui portar una idea a la pantalla. Als seminaris que Robert McKee imparteix per tot el món s’han gestat alguns dels guions de les pellícules més premiades a Hollywood. L’autor és a més consultor de les productores Tri-Star i Golden Harvest Films.

Quincy Jones, Diane Keaton, Gloria Steinem, Julia Roberts, John Cleese i David Bowie són alguns dels seus cèlebres alumnes, mentre que sèries com Friends, Barrio Sésamo, M.A.S.H., Ally McBeal i Cheers, per citar-ne algunes, han sorgit de les seves classes de redacció de guions. Alguns exem-ples de pel·lícules que deuen llur existència a McKee són: El color porpra, L’home elefant, Forrest Gump, Gandhi, Leaving Las Vegas, Toy Story, El show de Truman i Un peix anomenat Wanda, entre d’altres.

«Robert McKee m’ha proporcionat una comprensió profunda del guió i de la psicologia de l’escena. Ningú en el negoci cinematogràfic pot prescindir del seu El guió.» (Quincy Jones. coproductor d’El color porpra)

«McKee no és tan sols el millor professor que he tingut mai sinó que és, simplement, el millor.» (Steve Pressfield, autor de La llegenda de Baggen Vance)

Información adicional

Peso 0,515 kg